16. GRAND TOUR DE RENAULT EVOLLA

16. Grand Tour de Renault pidettiin Evolla 28.-30.7.2000. Paikalla oli parhaimmillaan noin 150 henkeä ja vähän yli 60 autoa. Sääkin suosi vaikka vielä perjantaina näyttikin hieman sateiselta. Ilmeisesti sade kiersi alueen, koska lauantaina päiväkävijät kertoivat matkalla olleen sadetta. Tällä kertaa tapahtuma sai huomiota myös lehdissä sillä ennen kokoontumista ilmestyi yksi artikkeli ja sunnuntaina toinen. Alla kuvia tapahtumasta.

Itä-Hämeen toimittaja tekemässä juttua tapahtumasta ja tutustumassa Taiston autoon. Tässä tapauksessa tiedot tulivat lehteen oikein, toisin kuin Mikolan Antilla.

Puheenjohtajalla tiukka paikka, pallo ei taida olla enää hanskassa. Kyseessä on yksi rasti Megane-radalta, jolla oli useita hauskoja tehtäviä. Tämä laji osoittautui yllättävän vaikeaksi, paitsi Timo Paukamalle, joka pomputteli 37 kertaa, kun muut pääsivät keskimäärin viiteen. Maila ei ollut aivan tavallinen vaan pallon oli osuttava aivan keskelle tai muuten tuli vaikeuksia.

Katsojien mielestä varmasti yksi hauskimpia rasteja. Antilla tuntui oleva hieman ongelmia päättää, mikä reiteistä vie perille, sillä hän ehti mennä moneen suuntaan ja käydä ainakin kerran umpikujassa. Antti palkittiinkin "vuoden suunnistaja" -palkinnolla (kuvassa jälkimmäisenä).


Tämäkin oli varmasti katsojista hauska rasti, tosin kaikki kilpailijat eivät välttämättä olleet samaa mieltä ja osa jättikin kastumisen väliin. Todettakoon, että kukaan ei päässyt putoamatta perille, vaikka useita hyviä yrityksiä kyllä nähtiin. Parhaiten rastista selvisivät lapset.Tässä katsojien odottama lopputulos eli märkä kilpailija. Vesi oli kuulemma lämmintä ja sauna odotti 50 metrin päässä, joten palelemaan ei ainakaan joutunut.
Yksi tapahtuman päälajeista eli syöminen. Ruokaa oli tarjolla usein ja riittävästi. Kuvassa jäsensihteerimme kiittelee kovasti yhtä järjestäjistä.

"Alpine rules" Paikalla Suomessa ennennäkemätön määrä Alpineja. Kaksi A110:iä, yksi A310 ja Alpine V6 turbo, joka vielä kokoontumisviikonloppuna oli kaupan. Jokohan se on löytänyt uuteen kotiin?
Rivi kauniita tippoja.Renault-mallistoa tuoreimmasta päästä. Kuvassa kaksi 2-litraisella koneella varustettua Clioa (173 hv) ja Scenicin neliveto. Tulevat olemaan varsin iloisia menopelejä liikenteessä.Paikalla oli myös kauniita sämpylöitä sekä harvemmin kokoontumisissa nähty Juvaquatre, joka on ammattitaitoisesti entisöity. Paikalle piti tulla myös juuri entisöity Primaquatre mutta sade sotki suunnitelmat, sillä autosta puuttuivat vielä pyyhkijät eikä sillä näin ollen voinut sateessa ajella.


R5 Le Car -malleja oli paikalla kaksikin kappaletta, joista toinen kuvassa. Itseasiassa niitä ei taida enempää Suomesta löytyä.


Mörköjen ystäville oma rivi.

Yleisnäkymää kentältä, jonne autot kerättiin lauantaina. Siinä sitä oli kahdessa rivissä katseltavaa.

"Tuollaisen kun saisi konehuonetta täyttämään" huokasivat monet. Kuva Alpine V6 Turbon moottorista. Tuolla ei jää heti jalkoihin.

Kuvassa naisenegiaa yhden joukkueen verran. Kyseessä oli iltapäivän joukkuekilpailu, jossa päästiin taas tekemään vaikka mitä.


Ensimmäinen laji oli kuminauhan siirtäminen nenän päältä leuan alle ilman käsiä. Kuten arvata saattaa, nähtiin kisassa monenlaista naaman vääntelyä.

Yhdessä lajissa testattiin ryhmän yhteistoimintaa. Joukkueen piti siirtyä paikasta toiseen pysytellen kokoajan korien päällä. Loppuaika ratkaisi ja tippumisesta korin päältä sai virhepisteitä.

R16. Persoonallisen näköinen mutta ehdottoman mukava kulkupeli. Näitäkään ei enää ole kovin paljoa liikenteessä.


Illan ohjelmaan kuului mölkky, josta tuntuu muodostuneen perinne lauantai-illalle.


Oletteko aikaisemmin kuulleet Renault-karaokesta? Nyt myöhäisillan ohjelmaan kuului sellainenkin. Tosin tässä ollaan vasta virittämässä laitteita palkintojenjakoa varten.

Joukkuekilpailun voittajat. Huomaatteko, että kisa on ollut rankka, sillä yksi on vaihtunut?

Suomen Baccara ja ihailija (vai oliko se sittenkin Suomen Pakarat...). Iloista karaoke tunnelmointia.


Loppuilta sujui mukavasti tanssin merkeissä.Sunnuntai aamu ja kesän kauneimman julistaminen. 1. sija Mikola, 2. sija Niukkanen ja jaetulla 3. sijalla Tuominen ja Kivinen (kyse oli siis autoista....).


Järjestelyporukka. Kiitoksia kaikille, sillä vaivaa oli nähty paljon kaiken tekemisessä. Järjestelyt toimivat ja aikataulutkin pitivät ihan mukavasti.

1. A110 (valittiin myös Oslossa Pohjoismaiden kauneimmaksi sarjassa vuosimalli 70 tai nuorempi) ,
2. Juvaquatre (on valittu aikanaan Turun kokoontumisessa kesän kauneimmaksi),
3. Floride (valittu myöskin aikanaan kesän kauneimmaksi sekä Pariisin 100-vuotisjuhlissa 25. kauneimman joukkoon) ja Dauphine (ollut palkintosijoilla aikaisemminkin kesän kaunein kilpailussa) .
Club Renault de Finlande ry
Tämän sivun gtdr/kuvat on ottanut Jorma Peisalo, oikeudet pidätetään.
Postia kerholle postia@renaultkerho.net