17. GRAND TOUR DE RENAULT VAASASSA

17. Grand Tour de Renault pidettiin aurinkoisessa Vaasassa 27.-29.7.2001. Paikalle oli saapunut yli 60 autoa. Mukana oli suorastaan ennätyksellinen määrä hyvin kunnostettuja autoja, joten kesän kauneimman valinta ei ollut helppo. Tapahtumasta tulee juttua seuraavaan lehteen mutta alla muutamia kuvia.

Renault Dauphine Tämä hienosti entisöity Renault Dauphine oli upea näky. Hauskana yksityiskohtana voi mainita, että takaikkunalla oli auton ikää mukaellen vanha Seura, jonka kansivärit sointuivat hyvin auton väreihin. Ilmeisestikin tämä oli tapahtuman vanhin auto (1959). Normaalisti auto on nähtävillä Vaasan automuseossa. Auton omistaja, Timo Koskinen, oli tuonut paikalle myös Dauphine Gordinin ja Floriden, jotka myös olivat siistissä kunnossa.
YLEn auto Paikalla kävi myös YLEn ryhmä tekemässä juttua tapahtumasta ja huomasin ainakin muutaman harrastajan päässeen haastateltavaksi.

Lauantaina päivällä autojen luona haastateltiin myös vanhoja rallikuskeja, jotka ovat ajaneet aikanaan rallia Renaulteilla. Saattoi se olla entiselle kuskille sykähdyttävä näky nähdä vanha ajopelinsä kunnostettuna.
R8 rivistö
Kun järjestäjissä on mukana Gordini-jaoksen porukkaa, niin on luonnollista, että paikalla on tavallista enemmän rallihenkisiä autoja. Kaikenkaikkiaan R8:ja oli paikalla toistakymmentä vaikka kuvaan on mahtunut vain muutama.

R16
Renault 16 TS ja takana hieman uudempaa kalustoa.

valkoiset
Kuin kaksi marjaa vaikka toinen on Floride ja toinen Caravelle.

R8 S
Suvisalmen upea R8 Gordini oli monen kameran kohteena. Gordini 1134 malli on todella harvinen myös muualla kuin Suomessa, sillä valmistusmäärä on ollut pieni (2626 kpl) ja kaikki autot ovat menneet kilpailukäyttöön.

Auton päällä oli kuvia rakentamisen eri vaiheista, joista voi lukea tarkemmin G-forumin sivuilta. Lue Suvisalmi sai kunnostustyöstä Gordini-jaoksen kiertopalkinnon, joka annetaan vuosittain sille, joka on tehnyt jonkin merkittävän teon.

pakki R8 S toinen sivu
Hieno yksityiskohta on työkalupakki, joka on maalattu auton mukaan.

hallituksen kokous
Perinteiseen tapaan pidettiin tapahtuman aikana hallituksen kokous ja se sujuikin varsin leppoisasti ulkotiloissa (oltiinhan aurinkoisessa Vaasassa). Sellainen tieto kokouksesta herui, että tänä vuonna on tarkoitus järjestää syystapahtuma mutta siitä lisätietoja seuraavassa Salmiakissa (ja kerhon sivuilla).

R5 GT Turbot
Tässä kaksi sinistä salamaa. R5 GT Turbo on tyylillä tehty sporttiversio, jossa levikkeet antavat hillityn viitteen urheilullisuudesta mutta eivät silti ole mahtailevat. Ei näitäkään ole Suomessa liikaa.

Raskaampaa
Toki paikalla oli raskaampaakin kalustoa vaikka se yleensä on vetäytynyt hieman sivummalle.

Kerhotarra Esillä oli uudenlainen kerhotarra, joka oli kuin taipuisan muovin sisällä. Tarrasta oli vielä eri versiota erilaisilla taustoilla, joten sen voi sopivasti kiinnittää joko lasiin tai nokkapeltiin (kuten kuvan tarra). Myös kokoja oli erilaisia.

Hallitus harkitsee tarran teettämistä ja lisätietoja tulee Salmiakissa.
A110
Uusin tulokas kerholaisten A110 valikoimaan. Varustus on varsin urheilullinen, kuppipenkit ja turvakaari.

A110 kone A110:n konehuone herätti arvatenkin kiinnostusta. Kuten kuvasta saattaa juuri ja juuri nähdä, niin kromi kiiltää. Gordinin kone kiidättää autoa varmaan ihan riittävästi.
Tippa rivi
Paikalla oli runsaasti myös tippoja ja niistä saatiin oikein näyttävä rivi. Mallille tämä onkin juhlavuosi, sillä täyteen tulee pyöreät 40-vuotta.

Alpine rivi
Kuinka ollakaan, Ranskan lipun värit! Onhan se komeaa katsottavaa mutta itseasiassa hauskinta oli katsoa, kun autoja järjestettiin paikoilleen, sillä se oli oikea show.

A110 sisältä
Kuva valkoisen Alpinen sisältä. Voiko mittaristolta muuta vaatia (huomatkaa kellot!)? Auton sisustus on verhoiltu uudelleen viime talvena ja täytyy todeta, että tummanpunainen nahka todella kruunaa muutenkin upean auton.

Raippaluoto
Sunnuntaina tapahtuman päätteeksi oli vuorossa kiertoajelu, johon kaikki eivät enää valitettavasti ehtineet osallistua. Kuvassa autot ovat Raippaluodolla ja kuskit kahvilassa.

R16
Tyylikäs auto sopii hyvin pienen sataman maisemaan. Tämäkin auto oli kunnostettu huolella ja sai siitä myös tunnusta.

tori1 tori2
Kiertoajelu päättyi Vaasan torille, jossa paikallisilla oli mahdollisuus katsella autoja ja seurata palkintojen jakoa. Järjestäjille kiitos siitä hienosta oivalluksesta, että letkan saapuessa autot esiteltiin yleisölle.

voittajat
Voittajat. 1. sija Tarmo Tiaisen Turbo Fuegolle. Jaettu 2. sija Koskisen Dauphinelle ja Suvisalmen R8 Gordinille. 3. sija Lehteisen R16:lle. Kilpailu oli todella tiukka ja valinnat vaikeita, sillä harvoin on sattunut samaan tapahtumaan yhtäaikaa niin monta upeasti kunnostettua autoa, että kaikki palkinnon ansaitsevat eivät sitä voi saada.


Club Renault de Finlande ry
Tämän sivun kuvat on ottanut Jorma Peisalo, oikeudet pidätetään.
Postia kerholle postia@renaultkerho.net