Kuukauden auto: Frendzy, tammikuu 20223

Täyssähköinen concept-car Frendzy on jo yli kymmenen vuotta vanha malli, sitä katsellessa voi todeta, että kyllä noissa konseptiautoissa on ihan oikeasti mukana paljon tulevaisuuden ja nykyisyyden muotoja.

Keulan säleikkö on tuttu monesta nykymallista, Twingo, Clio ja Espace taisivat ensimmäisiä tuotantomalleja, joihin tuon tyyppinen keula istutettiin. Takavaloista voi havaita yhteneväisyyksiä esim. Capturin ja Scenicin kanssa ja onhan niissä myös esim. Clion etusumuvalojen muotokieltä.

Sähköinen voimansiirto on sama kuin Kangoo Z.E. mallissa. Ulkoinen olemus on Deyan Denkovin käsialaa, hän etsi muotoiluunsa inspiraatioita vielä tilavimmista vekottimista, nimittäin Airbus Belugasta ja Ukrainan Antonov 225 lentokoneista.

Ja kyllähän se näyttääkin aika pullealta, kattoonkin on tehty pieni korotus, jotta vihreä kangaskatto ei syö tilaa sisäpuolelta. Kaksiosainen takaluukku ja neljä suurta ovea, sekä kokonaan puuttuvat B-pilarit vielä lisäävät sisään astuessa auton avaruuden tuntua. Autossa tosiaan on neljä ovea, vaikkei sitä ensin heti huomaakaan.

Minullakin meni kolmisen vuotta ennen kuin tätä juttua kirjoittaessa tajusin, että kartturin puoleisen kyljen takaosa on ovi. Sen oven musta osa on oikeastaan sähköinen liitutaulu ja sisällä olevan tietokoneen näyttö, sillä voi mainostaa vaikka omaa yritystä tai piirrellä siihen mitä mieleen juolahtaa. Valitettavasti tässä pienoismallissa ovet pysyvät visusti kiinni.

Frendzy
Frendzy

Kuitenkin ikkunoista pääsee sen verran kurkkimaan sisälle, että voinen aloittaa yksityiskohtien kehumisen. Ja nyt ei puhuta sanaakaan koko mustasta muovisesta sisustuksesta, ainakin yhdeksää eri väriä siellä on käytetty. Pystyyn sijoitettu tablettikin on kuin nykyisistä Captureista, ohjaamon ainoa pieni punainen sisustusvalo on toteutettu tarkasti. Frendzyn esittelyvideossa kerrotaan sen muuntumisesta pienestä pakettiautosta vapaa-ajan perheautoksi, tämä auto näyttää olevan viikonloppu käytössä, koska pienoismallin istuimet ovat kaikki nousseet ylös piiloistaan.

Frendzy
Frendzy

Etuistuimet ovat hieman erilaisia, koska kartturin penkki on taittuvaa mallia, hauskanen mustavalkoruudullinen verhoilu on aivan esikuvansa kaltainen. Lattia on päällystetty kokonaan vinyylilankulta näyttävältä matolla, kojelaudan alta takaluukkuun asti. Auton sisätilan väritys muuttuu käyttötarpeen mukaan, eli tavaran kuljetuksen aikana värimaailma on vihreä kojelaudan ihmeellisiä nystyröitä myöten. Ulkopeilit ovat silloin pystysuorassa, perhekäytössä ne menevät vaakasuoraan ja sisävalaistus on oranssinen. Tarkkasilmäinen huomaa, että pienoismallin kojetaulun väritys ja peilien asento eivät vastaa tätä tietoa, no sehän on vaihtelee myös mallin esittelykuvissa, ne peilit on niissäkin pitkin ja poikin.

Frendzy
Frendzy

No kuitenkin pienoismallin valmistaja niiden peilien varsien toteutuksessa käyttänyt peräti neljää eri väriä, jätin muuten sovinnolla kokeilematta kääntyvätkö ne peilit tässäkin.

Ulkopuolen jutuista täytyy mainita Michelinin Green X renkaat, kokoa 205/45/R19. Ja kun pienoismalli tehdään hyvin (kalliisti), niin silloin konseptiauton erikoisrenkaatkin ovat aivan samanlaiset kuin oikean auton. Eli yksi renkaan urista on maalattu kirkkaan vihreäksi. Kromattujen vanteiden välistä näyttää vilkkuvan vihreät jarrusatulat, jotenkin nuo 13 vuotta sitten suunnitellut vanteet näyttävät tällä hetkellä aivan nykyaikaisilta.

Frendzy
Frendzy

Vertailukuvat Frankfurtin autonäyttelyssä on ottanut Miikka Sonkki 2011, toisessa on hyvin näkyvissä takaluukun ja takaoven saranointi.

Valmistaja: Norev


Kari Kitti.


Club Renault de Finlande ry
Tämän sivun kuvat on ottanut Kari Kitti ja Miikka Sonkki, oikeudet pidätetään.
WWW.RENAULTKERHO.NET
postia@renaultkerho.net