Kuukauden auto: Megane E-Tech, helmikuu 20223

Megane E-Tech 100% electric on aivan uusi auto Meganen pitkässä, tähän mennessä melkein 30 vuotta jatkuneessa mallisarjassa.

Kokonaan sähkökäyttöinen auto on valmistettu uudelle CMF-EV yhteistyö pohjarakenteelle, sinne on piilotettu vain 11 sentin paksuinen aika lituska 60 kWh kokoinen akku. Konepellin alta löytyvä vierasmagnetoitu tahtimoottori, (??) tuottaa tehoa sitten jo 160 kW ja 220 hv. Loput tekniset ihmeellisyydet voi lukea vaikka maahantuojan sivulta.

Meganen ulkomuoto on tavallaan sekoitus nykytyylin crossoveria ja kenties ykköskorisen hatchbackin muotoja, oikeastaan sitä voisi sanoa matalaksi katumaasturiksi. Uusi Austral on muodoltaan pitkälti samoilla linjoilla, mitä nyt tietenkin korkeampi ja pitempi.

Megane E-Tech
Megane E-Tech

Tuttuun tapaan pienoismalli esittää malliston kalleinta Iconic versiota, joka on varustettu 20 tuuman ”Enos” kevytmetallivanteilla. Mallin valkoinen ”Glacier” maalipinta on niin valkoinen, että väri uhkaa ”palaa puhki” kuvattaessa, ovien ja luukkujen saumat, sekä oven kahvat sulautuvat melkein näkymättömiin.

Onneksi sitä ei kuitenkaan ole maalattu nykysähköautojen, ah niin yleisellä harmaalla pohjavärillä. Musta ”Etoile” metallihohtovärinen katto yhdessä mustien helmojen kanssa luo kivan kontrastin muuten vaalean auton olemukseen. Täytyy myöntää, että jos olisin hankkimassa tämmöistä uutta Meganea, niin juuri tämä väriyhdistelmä olisi valintani.

Megane E-Tech
Megane E-Tech

Erittäin hyvin mallinnetuista Enos-vanteista oli ilo ottaa lähikuvia, mukana myös etulokasuojassa sijaitseva latausluukku.

Nimesin tuon kullan värisen keulakoristeen heti ensimmäisen näkökerran jälkeen nuoliviivaksi, enkä oikein pitänyt siitä. Mutta nyt silmä on jo tottunut siihen ja se on oikeastaan ihan kivan näköinen. Samanmuotoinen ohuempi nuoliviiva koristaa myös takapuskuria. Upouusi Renault-logo on ensimmäistä kertaa käytössä tuotantoautossa ja voi olla, että se on jälleen hieman suurempi kuin edelliset logot.

Megane E-Tech
Megane E-Tech

Pienoismallin valmistaja saa tällä kertaa irtopisteen takaluukun Megane-tekstin viimeisen E-kirjaimen muodosta ja värityksestä, se on aivan samalainen kuin 1:1 kokoisessa autossa!

Sisustuksen mustaa muovia piristää sentään ohjauspyörän eriväriset säätimet ja tuttu logo keskellä, muuten sisäpuolella on kaikki kohdallaan.

Mallin pohjalevyä silmäiltyäni totesin, etteihän täällä ole pakoputkea laisinkaan, kunnes tajusin että kyseessähän on täyssähköauto. Heh.

Megane E-Tech
Megane E-Tech

Koska kaikenlaisia lisäkustannuksia nykyään karsitaan varsin tehokkaasti, niin tämän auton paketissa ei ollut enää latausasemaa. Onneksi minulla on yksi Zoen mukana tullut lataustolppa, joten jos tulee vitriinissä virran tarvetta, niin lataaminen onnistuu ja matka jatkuu.

Valmistaja Norev


Kari Kitti.


Club Renault de Finlande ry
Tämän sivun kuvat on ottanut Kari Kitti, oikeudet pidätetään.
WWW.RENAULTKERHO.NET
postia@renaultkerho.net