Kuukauden auto: R11 TXE, huhtikuu 2023

Vuonna 1981 esiteltiin Renaultin uusi perheauto, numeroltaan 9. Parin vuoden päästä -83 siitä tehtiin viistoperäinen versio, 11.

Mallit ovat pitkälti toistensa kaltaisia, suurimmat erot ovat peräpään muotoilussa, siitä oli hyvä valita neliovinen porrasperäinen tai isolla takaluukulla varustettu 5-luukkuinen malli.

11 TXE on sieltä malliston kalleimmasta päästä, on monenmoista luxusta: infrapunakeskuslukitus, digitaalinen kello, sähköiset ikkunat edessä, takalasin pyyhin, sumuvalot ym. Nuo olivat 40 vuotta sitten huimia varusteita.

Kun vielä 1,7 litran moottorista otettiin irti 89 DIN-heppaa, niin huippunopeudeksi saatiin 170 km/h. Alla aikakauden matalaprofiiliset 13 tuuman jättirenkaat 175/70, vanteille en löytänyt virallista nimeä, mutta meillä päin ne tunnetaan nimellä Rampe-vanteet. Juuri tämmöisen auton James Bond pilkkoi Pariisissa.

R11 TXE
R11 TXE

R11 TXE
R11 TXE

Pienoismallin mittasuhteet ovat kohdillaan, maalaus on onnistunut, mustat listat hopean värisessä korissa sopivat hyvin yhteen. mainittakoon vielä ihan oikean näköiset ja kokoiset peilit. Keula on keltaisia valoja tulvillaan, niitä peräti 6 kappaletta, sekä oranssiset vilkut. Nuo tuplalamput ovat 11:n piste iin päällä, toki ne sopivat yhtä hyvin ysi-Rellun keulaankin, esim. 9 Broadway saa niillä kokonaan uuden ilmeen.

R11 TXE
R11 TXE

Tämä 11 TXE on vuosituhannen alussa valmistettu eli ajalta jolloin sisustuskin oli monivärinen ja renkaissa kulutuspintaa. Mallin verhoilu on tosiaan aivan esikuvansa näköinen, kaksiväriset ovien verhoilut ja vaaleanruskeat istuimet sekä tummemman ruskea kojetaulu. Hyvä mittaristo, keskikonsoli ja hallintalaitteet sopivat mustana tyylikkäästi sisustukseen.

Valmistaja, Norev.


Kari Kitti.


Club Renault de Finlande ry
Tämän sivun kuvat on ottanut Kari Kitti, oikeudet pidätetään.
WWW.RENAULTKERHO.NET
postia@renaultkerho.net