Kuukauden auto: R4 Photo Safari, kesäkuu 2023

Intiansarvikuono on melkein pääosassa tämän kuukauden pienoismalli esittelyssä, tosin en ole lajista aivan varma, voihan se olla joku muukin.

ATK-laitteeni tiesi kertoa että: ”Intiansarvikuono elää monesti soisella ruohostoalueella, sen ravinto koostuu pääosin tasankojen kookkaista ruohoista. Sadekaudella nämä kasvit saattavat kasvaa jopa 8 metriä korkeiksi.

Kuinka ollakaan sain kuvattua sarvikuonon ja Intilaisen luonnonpuiston Renault 4 safari photoauton juuri oikeassa ympäristössä pääsiäisen aikoihin. Nuo kuvien taustalla olevat Rai-pensaat olivatkin silloin jo aika korkeita. Tuo sarvikuono on siis mukana tämän pienoismallin myyntipakkauksessa, eikä niitä saa missään tapauksessa erottaa toisistaan.

R4 Photo Safari
R4 Photo Safari

Sitten itse autoon joka on Renault 4L, vuosimalli on 1961. Siinä on sohvamallinen etupenkki, putkipuskurit, takarekisterikilven ympärillä kiiltäväkehys, kapea etusäleikkö, vilkut etulokasuojissa sekä muita 60-luvun alun Tipan tunnusmerkkejä.

R4 Photo Safari
R4 Photo Safari

Villieläinten kuvaamista varten on asennettu kiinteä jalusta kameralle kaksiosaisen rättikaton keskipalkkiin, sekä hieman naamiointiväritystä auton alaosaan.

R4 Photo Safari
R4 Photo Safari

Pienoismallin muotti on vuodelta 1993 eli sen verran vanha, että siinä on avattava takaluukku. Juuri tämän Safari-version valmistusvuotta en saanut selville, mutta sitä on valmistettu vain 500 kappaletta, valitettavasti laatikossa ei ole tämän yksilön numeroa.

Malli kulkeutui minulle kaverini tuomana Hollannin Estafette-kerhon kokoontumisesta vuonna 2009, siellä paikallinen pienoismallimyyjä oli tohkeissaan, kun oli löytänyt yhden tämmöisen Tipan myyntiin. Vielä enemmän hän oli ihmeissään kun kuuli, että se lähtee kauas pohjoiseen, Finlandiaan.

Valmistaja Norev Collection, Ranska.


Kari Kitti.


Club Renault de Finlande ry
Tämän sivun kuvat on ottanut Kari Kitti, oikeudet pidätetään.
WWW.RENAULTKERHO.NET
postia@renaultkerho.net