Kuukauden auto: R21 Turbo phase 2, elokuu 2023

Yhden euron autolla jatketaan elokuussakin, tämä pienoismalli on jälleen kerran kerhon syystapahtuman kolikonheittokisan ykköspalkinto. Syystapahtuman paikkana on Siikaranta Camping, Reposaari, Pori. 8.-10.9.2023

Vanhat säännöt ovat edelleen voimassa eli yhden euron kolikkoa heitetään salmiakki-logolla varustetun puutikun viereen. Kaikkein lähemmäksi kolikkonsa heittänyt Renault-kerhon jäsenmaksun maksanut henkilö voittaa omakseen tämän upean, 1:18 kokoisen 21 Turbo ph2 pienoismallin.

Toisen sijan saavuttanut saa palkinnoksi pienemmän, mutta yhtä hienon, 1:24 kokoisen mustan R5 Alpine pienoismallin. Lastensarjan palkintona on Norevin valkoinen R16 vm.1966

Tämä R21 Turbo on siis lievän kasvojen kohotuksen saanut phase 2 vuodelta 1990. Silloin sen etupuskurin alahelma muotoiltiin uudestaan ja takavalojen järjestystä muutettiin. Myös uudet vanteet helpottavat versioiden tunnistamista.

21 Turbo phase 2
21 Turbo phase 2

21 malliston huippua edustavaan Turboon on tietenkin laitettu kaikki mahdolliset sen aikakauden lisävarusteet, ABS-jarrut, lämmitettävät ulkopeilit, ajotietokone ym. Kaiken kruunaa kaksilitrainen, kahdella välijäähdyttimellä varustettu turbomoottori, joka tuottaa 175 DIN heppaa. Kun Turbon ajokorkeutta on laskettu 3 senttiä tavallista matalammalle, niin se näyttääkin jotenkin sutjakkaammalta menijältä. Korin värinen helmasarjakin vielä lisää ulkonäön vauhdikkuutta.

21 Turbo phase 2
21 Turbo phase 2

Pienoismallin väri taitaa olla nimeltään Argent, se vaihtaa kivasti hieman sävyä valaistuksen mukaan. 1:18 kokoinen R21 alkaa olla jo aika kookas, tällekin on pituutta kertynyt 25,5 senttiä, ja painoakin riittävästi.

Mallin selkeät linjat näyttävät vieläkin erittäin tyylikkäiltä, ainakin tämmöisen 80-luvulla kaksykkösen omistaneen vanhan Rellu-äijän mielestä. Veromerkit tuulilasissa ja rosterinen tuplaputkinen takaäänenvaimentaja osuvat ensin silmään yksityiskohtia etsiessä.

21 Turbo phase 2
21 Turbo phase 2

Avattavista etuovista pääsee pikkaisen paremmin kurkkaamaan ja kuvaamaan sisustaa, mustien nahkapenkkien rypyt on saatu hyvin mallinnettua mustaan muoviin. Harmaassa kokolattiamatossa on kuljettajan puolella kiinteä kuminen osa keräämässä mahdollisia hiekanmurusia.

21 Turbo phase 2
21 Turbo phase 2

Kojelaudan punasävyiset mittarit ja ohjauspyörä ovat myös hyvin mallinnettuja, etuoviin ja hattuhyllylle on upotettu aikansa huippusoittimen (Audio 5000 4X6W) kaiuttimet.

21 Turbo phase 2
21 Turbo phase 2

Ja jos syystapahtumassa eivät tähdet osu kohdalleen, niin Renault-kerhon suomalainen yhteistyökumppani www.automodels.fi etsii kyllä vastaavan mallin hyllystään.

Valmistaja Solido, Ranska/Bangladesh.


Kari Kitti.


Club Renault de Finlande ry
Tämän sivun kuvat on ottanut Kari Kitti, oikeudet pidätetään.
WWW.RENAULTKERHO.NET
postia@renaultkerho.net