Kuukauden auto: Austral Esprit Alpine, syyskuu 2023

Uusin Suomeen rantautunut Renault malli on tätä kirjoittaessa Austral, tässä jutussa on esillä malliston kallein versio. Liekinpunainen Esprit Alpine on ihan hyvän näköinen tuolla värillä maalattuna, kenties se on juuri se väri jonka itsekin valitsisin jos Austral olisi hankinnassa.

Flame red on hieman eri sävyinen joka kuvassa, riippuu täysin valon määrästä ja suunnasta miltä se näyttää kulloinkin. Välillä se on kirkkaan punainen ja joskus tumman viininpunainen.

Tarkempi nimi on E-Tech full hybrid, eli sähköisen- ja polttomoottorin yhdistelmä. Niiden yhteinen panos tuottaa 200 hevosvoimaa vetäviin etupyöriin, joten kyytiä riittää varmaan hätäisemmällekin immeiselle.21 Turbo phase 2
21 Turbo phase 2

Tietenkin tähän versioon on koottu kaikki mahdolliset saatavilla olevat lisävarusteet, valitettavasti niitä ei oikein näy tämän pienoismallin yksityiskohdissa. Esim. dynaamiset vilkut eivät näytä toimivan.

21 Turbo phase 2
21 Turbo phase 2

Näkyviä eroavaisuuksia tavallisiin malleihin ovat esimerkiksi 20 tuuman timanttileikatut (?) Daytona kevytmetallivanteet ja tyylitelty nuolikuvio keulassa. Ja ikkunoita kiertävä kromilista on tässä versiossa mustaksi maalattu, myös Esprit Alpine logo etulokasuojassa muistuttaa erikoismallista. Takaluukun Austral-tekstin perään on lisätty sininen E-kirjain kertomaan auton sähköisyydestä.

21 Turbo phase 2
21 Turbo phase 2

Tuuli- ja takalasin pyyhkijät ovat valettu lasien muotteihin jo tehtaalla, eiväthän ne oikein todelliselta näytä, mutta mallin pölyjenpyyhkijä kiittää.

Sisusta ei ole tällä kertaa pelkästään musta, nyt ovat raaskineet laittaa kromin väriset koristepaneelit jokaisen oven verhoiluun. Sitä väriä on riittänyt myös ohjauspyörän logoon sekä puolien koristelistoihin.

21 Turbo phase 2
21 Turbo phase 2

Pienoismalli on ihan kivan näköinen ja hyvin valmistettu, mitä nyt nuo lelupeilit ja puuttuvat renkaiden kulutuspinnat jälleen hiukan häiritsevät kokonaisuutta. Sanoisin kuitenkin että: Hyvä ostos. Valmistaja Norev, Ranska/Kiina.


Kari Kitti.


Club Renault de Finlande ry
Tämän sivun kuvat on ottanut Kari Kitti, oikeudet pidätetään.
WWW.RENAULTKERHO.NET
postia@renaultkerho.net