Kuukauden auto: R8 TS FASA , lokakuu 2023

R8 TS FASA vuodelta 1968 on valmistettu Espanjan Valladolidissa, ja on hyvin läheistä sukua Ranskan 8 S mallille. Sitä tehtiin vuosina 1968-1976 15978 kpl, samalta tehtaalta tulevat nykyisin esim. Capturit.

Jälleen kerran täytyy kertoa, että kaikki tämän tarinan nippelitiedot ovat koottu monesta eri lähteestä, toivottavasti joku niistä on oikeinkin.

Moottorina tuttu 1108 kuutioinen, 60 SAE heppaa (tai 56) ja huippunopeus pitäisi löytyä jostain 145 km/h paikkeilta.

21 Turbo phase 2
21 Turbo phase 2

Pienoismalli on tällä kertaa hieman suurempaa 1:24 kokoluokkaa, joten se näyttää jotenkin 1:43 kokoista mallia aidommalta.

S ja TS mallien eroavaisuuksien etsijä saa olla tarkkana, niin pienistä yksityiskohdista on tässä mallissa kyse. TS ja FASA Espana kyltit taitavat ensin osua katsojan silmiin.

21 Turbo phase 2
21 Turbo phase 2

Toinen taitaa olla pikemminkin pienoismallitehtaan tietämättömyydestä tai kulujen säästämisestä johtuva. Malliin kun on laitettu S:n ja 8G:n etuvalot, siis ulommat ovat hieman suuremmat. TS:n keulan umpiot ovat puolestaan kaikki saman kokoisia, uloimmissa on vaan isompi kromikehys.

21 Turbo phase 2
21 Turbo phase 2

Mutta ei anneta sen häiritä, malli on kuitenkin hinta/laatu suhteeltaan aivan kelpo esitys. Siinä on kaikki listat, ovenkahvat, vanteet sekä pölykapselit, puskurien kumityynyt ja muut palikat kohdallaan. Maalaus ja värin valinta näyttää onnistuneen ihan kiitettävästi, mitä nyt kameran automatiikka sekä suora auringon valo ja sen suunta eri kuvissa sävyä hieman muuntelee.

Valmistaja tai ainakin julkaisija: Magazine Models.


Kari Kitti.


Club Renault de Finlande ry
Tämän sivun kuvat on ottanut Kari Kitti, oikeudet pidätetään.
WWW.RENAULTKERHO.NET
postia@renaultkerho.net