Työn antamaa nautintoa!

Omassa työssäni automyyjänä Pirkanmaan KäyttöAutossa Tampereella olen varmasti etuoikeutettu saadessani testata ja tutkia erikoisia ja harvinaisempia automaailman "herkkuja". Yksi sellainen on mielestäni Renault Megane Sport, kolmiovinen "paketti" mukavin lisävarustein höystettynä.

2.0 T moottori sisällään uhkuvaa voimaa 225 hv… Hallittua mukavuutta ja sähäkkää sporttisuutta. Vertailua tein tietenkin omaan Megane 2.0 6-vaihteiseen ajokkiin vaikka nautintojahan ne ovat tietenkin molemmat, hiljaisia ja ajajan autoja.

  Tämä karamelli saa automyyjänkin syttymään!

Itse ajokkiin. Tekee mieli kyllä tuupata jalkaa urheilullisille polkimille ja antaa koneen laulaa. Sporttiset kaksoisputket siivittävät ajatukset ajonautintoon ja lasikatto lisävarusteena antaa katuajossa mukavan tuulahduksen ajosuoritukseen. Katto suljettuna tuo sportti on hiljainen, eikä peräti 18" Renault Sport kevytmetallivanteille sovitetut renkaatkaan yllätä negatiivisesti. Jarrutkin ovat oma lukunsa ja näin vauhdikas ajokin on hallinnassa, tietysti rajoitukset ja turvallisuus huomioiden. Olisipa ihan mukava kokeilla suljetulla alueella, sillä tätä nautintoa maistelee kyllä mielikseen. Muistaa sopii myös tuo perhesportti 5 ovinen korimalli 38 600 € alkaen. Koeajamani versio alkaen hinta on 36 900 € ja mielestäni sen vakiovarusteet ovat jo loistavat.

Nahkaverhoilu oli aivan pistämätön tämän luokan autossa. Vakionopeuden pidin on korttia ja hermoa rauhoittava "vakionamu". Lisävarustelistalta minä rastittaisin ainakin lasikaton, koska sillä tulee valoisa ja avoautomainen tunnelma kovakattoiseen. Lisäksi xenon-valot olisivat yksi hyvä ja turvallisuutta antava lisä. Cabasse 4X35 W soitinta en ohittaisi myöskään - musiikista tulee nautinto kokonaisuuteen. Sanguine oranssi ulkoväri kolahti minuun ja musta lasikatto antaa autolle persoonallisen säväyksen. Ehkä pienen muutoksen esittäisin tehtaan suuntaan ja pyytäisin hyvää istuinta pykälän alempaan perustasoon sekin tosin on henkilökohtainen makuasia. Istuinten oranssit tikkaukset ja sävytetyt turvavyöt ovat loistava yksityiskohta. Valmistaja on kyllä osannut rakentaa F1 tunnelmaa ja yksilöllistä leimaa katuautoon aimo annoksen.

Moottori on nykyautossa piilossa, eli kaikki kaunis ja voimaa henkivä paketoidaan äänettömyyden ja suojauksen nimissä erilaisten levyjen ja mattojen taakse silmiltä suojaan. Olisihan tuo voimapesä mukava nähdä jostakin kulmasta. Kone pysyy varmaan melko puhtaana ja siistinä, kuten 2.0 kone nykyisessä 15 000 km ajon ja parin talven jälkeen.

Renault oheispalveluista ottaisin ehdottomasti Volvia vakuutuksen ja huoltosopimuksen mukaan hankintalistalle. Näistä asioista voi tiedustella lisätietoa ja kustannuksia myös meiltä KäyttöAuton myyntiteamin jäseniltä. Lisäksi kaikilta muiltakin jälleenmyyjiltä kautta maan.

  Tässä ohjaajan paikalla kyllä viihtyi!

Omasta 2.0 koneisesta jäi tietenkin laiska mielikuva koeajon jälkeen ja huumaava halu saada tuollainen Sport -paketti alle jatkossakin. Aika näyttää.

Pirkkalan kentän parkissa, kuin "kaksi marjaa".

En lähde erittelemään Sportin ominaisuuksia kulutuksen osalta, mutta minulla oli mielikuva kovemmista lukemista. Yllätyin, koska se ei paljon poikennutkaan tavallisen 2.0 koneen "juomisista". Sain menemään hiukan yli 8,5 litraa sadalla ja se oli mielestäni kohtuullinen arvo. Renaultin kotisivuilla voi tutkiskella maahantuojan teknistä dataa ja minun työpaikallani voi katsastaa ja ratsastaa k.o. ajonautinnolla. Siispä nokka kohden KäyttöAutoa Lokomonkulmalle Tampereen Hatanpäällä.

  Tätä peräpeiliä moni saa katsella kaihoissaan!

Takaputket saisivat olla 2 cm pidemmät. Kylmänä putkiin kondensoituva vesi valuu ikävästi puskurin reunalle ja ainakin minun 2 vuotias Joni pojanpoikani sai oivallisen, mutta kädet likaavan tutkimuskohteen. Eikä se nyt tietenkään ole hyvän näköistäkään. Ilman mitään omaan pussiin puheita, voin todeta miinukset aivan pieniksi ja jatkan haaveilua väkevän Meganen äärellä.

Kesäisin Megane terveisin kaikille kerholaisille ja myös heidän ystävilleen!

Automyyjä
Harri Harju
KäyttöAuto Oy Tampere
+ 358 3 2834 309
harri.harju@kayttoauto.fi