100-VUOTISJUHLAT PARIISISSA

8-10.5.98 pidettiin Pariisissa Renaultin 100-vuotisjuhlat. Järjestäjänä oli C.A.R (Club des Amateurs d'anciennes Renault) ja tilaisuutta sponsoroi Renault, joka ei itse järjestä varsinaisia juhlia. Paikalle oli tullut harrastajia ympäri mailmaa, jopa Japanista ja Uruguaista saakka. Billancourtin alueelle oli päästetty yli 700 vanhaa sekä harvinaista Renaultin mallia. Lisäksi nähtävänä oli Renaultin oman museon kokoelmat, joissa oli vanhoja malleja, konseptiautoja, prototyyppejä, ralliversiota sekä formuloita.

Alla muutama kuva tapahtumasta. Jos haluat nähdä enemmän kuvia 100-vuotistapahtumasta, niin käy Katriinan kotisivuilla Katriinan Renault Center. Sieltä löytyy kuvia jaoteltuna aikakausittain ja malleittain.

kuva

Voiturette, ensimmäinen Renault. Tämä auto oli esillä Renaultin myymälässä Champs-Elyseellä. Vastaava löytyi myös Billancourtista.

kuva

Renaultin tehdas Billancourtissa, tosin täällä ei enää valmisteta autoja.

kuva

Billancourtin tehdasalueella sijaitsee yhä paja, jossa Louis Renault teki ensimmäisen auton. Tätä voisi pitää Relluharrastajan Mekkana.

kuva

Vanhemmille malleille oli varattu sisätiloihin oma paikka. Osallistujilla oli uskomattoman paljon aivan vuosisadan alun malleja ja ne kaikki olivat todella viimeisen päälle laitettuja.

kuva

Racoon. Tämä futuristisen näköinen konseptiauto kiinnitti huomiota paitsi muodoillaan niin myös värillään, joka sopii autoon loistavasti.

kuva

Yleisnäkymää ulkoalueelta. Savikan katosta tuli yllättävän suosittu, kun olin kiivennyt ottamaan sieltä kuvia.

kuva

Alpineita pitkässä jonossa. Eipä ole tullut nähtyä niin montaa Alpinea kerralla ja voi olla ettei toista vastaavaa tilaisuutta enää tule. Tuosta kun saisi valita!

kuva

Renault vuodelta 1911. Tämä kuva on otettu paraatista, joita järjestettiin sekä perjantaina että lauantaina. Huomatkaa asusteet.

kuva

Tämä oli varmaan kaivettu jostain ladosta, veivattu käyntiin ja lähdetty kokoontumiseen. Hauska nähdä, miltä alkuperäinen kunto näyttää ilman entisöintiä.

kuva

Sunnuntaina ruuhkautimme Champs-Elyseen liikenteen ajamalla letkassa. Reissu kesti koko päivän ja kun lämmintä oli 30 astetta, niin kyllä siinä hieman hiki tuli.


Club Renault de Finlande ry
Tämän sivun kuvat on ottanut Jorma Peisalo, oikeudet pidätetään.
Postia kerholle postia@renaultkerho.net